Skip to main content

Milline võrratu laulupidu oli 
Kui palju emotsioone, pisaraid, naeru ja uhkust oli osa saada sellest suurejoonelisest sündmusest.

Helsingi Eesti Lastekoorile oli see teine laulupidu. Laulupeo virrvarri mahtus tohutult väärtuslikku ühte liitvat sõprust, mõnusat nostalgilist koolimajas ööbimist, pimedates koolimaja koridorides luuramisi, peaaegu magamata öid, ühiseid pärgade punumisi, palju jäätist, kartulivardaid ja suurt vaimustust õnneloosidest, kuhu kadus viimnegi taskuraha sent Olenemata proovipäeva vihmast ja väsimusest, olid meie lapsed kuni laulupeo viimase kontserdini õhinal ja säravate silmadega. Nii mõnelgi lapsel veel käe peal eelmise laulupeo käepael  Südantsoojendav ja hinge rahustav on tunda, et need noored inimesed kannavad endaga eestlust ja laulupidude traditsiooni edasi 

Meie verivärskele Helsingi Eesti Naiskoorile oli see esimene laulupidu. Imelised pühendunud naised, kes tegid töökuse ja sihikindlusega oma unistuse teoks 
Peo muutsid veelgi südamlikumaks kohapealsed erilised naiskoori hetked, mis pugesid väga hinge. Meie armsa Kadri äsja sündinud pisipoeg Lennart, kes võttis osa nii laulukaare all laulmisest kui ka rongkäigust  Meie kalli Vivika sünnipäev, mis oli seekord kindlasti eriti suurejooneline ning meeldejääv  Ja härra “imeline” Heino Pertel, kes käis tervitamas meie koori ning saime tema meisterdatud puidust ristid kingiks. Need oli 86-aastane härra oma kätega kõikidele väliskooridele juubelipeoks valmistanud 

Kogutud sai taaskord nii palju ilusaid hetki ja ühiseid mälestusi, mis meile kauaks ühist jõudu annavad!
Uhke ja ilus on teiega olla, aitäh